loading
  • Šesta generacija Corse: z električnim dosegom do 337 kilometrov (po WLTP)[2]
  • Zmogljiva: 100 kW (136 KM) z vsako Corso-e
  • Aktivna varnost: med sistemi sta tudi aktivna pomoč za ohranjanje voznega pasu in opozarjanje na nevarnost naleta
  • Sijajna ideja: IntelliLux LED® matrični žarometi so prvič na voljo v segmentu majhnih avtomobilov
  • Uspešna: Corsa je postala ‘Najboljši nakup med avtomobili v Evropi’ po izboru AUTOBEST, zmagala je na izboru za ‘Nagrado za povezan avto’ skupine Auto Bild in ‘Službeni avto leta’

Nova Opel Corsa-e: povzetekRüsselsheim/Berlin. Opel Corsa skrbi za širšo dostopnost električne mobilnosti. S povsem novo Corso šeste generacije Opel prvič nudi baterijsko električno različico z dosegom do 337 kilometrov (po WLTP)2. Corso-e je možno naročiti za 26.690 EUR (cena sa poticajem i popustom z DDV v Sloveniji). V nekaterih državah subvencije ceno še dodatno znižajo.

Že Corsa-e Selection je na voljo s samodejno klimatsko napravo z daljinskim upravljanjem, električno parkirno zavoro in zagonom brez ključa, z aplikacijama Apple CarPlay in Android Auto združljivim zvočnim sistemom Multimedia s 17,8-cm (7") barvnim zaslonom na dotik in digitalnim kokpitom. Opozarjanje na nevarnost naleta s samodejnim zaviranjem v sili in zaznavanjem pešcev, aktivna pomoč za ohranjanje voznega pasu, prepoznavanje prometnih znakov in regulator hitrosti so del standardne opreme. Naslednji razred predstavlja stopnja opreme Edition. Corsa-e First Edition izpolni skoraj vse želje. Standardna oprema te različice vključuje LED žaromete, 43,2-cm (17") platišča iz lahkih kovin in usnjeno oblazinjenje volanskega obroča. Nova generacija Corse poleg tega nudi varnostne sisteme, ki jo uvrščajo v vrh segmenta.

Osupljivi podatki: moč 100 kW (136 KM), doseg do 337 km (po WLTP)2

Nova Corsa-e zagotavlja najsodobnejšo električno mobilnost. Z dosegom do 337 km po WLTP2 je petsedežna Corsa-e primerna za vsakodnevno uporabo. 50-kWh baterijo je možno s hitrim polnjenjem napolniti do 80 odstotkov v samo 30 minutah. Corsa-e je pripravljena na vse možnosti polnjenja – prek domače polnilnice (wall box), hitrih polnilnic ali kabla za gospodinjsko vtičnico – za baterijo pa garancija velja do osem let/160.000 km.

Voznik lahko izbira med tremi voznimi načini – ‘Normal’, ‘Eco’ in ‘Sport’. Sport poveča vozno dinamiko z zmernim vplivom na doseg vožnje. V načinu Eco Corsa-e vozniku pomaga doseči kar največjo učinkovitost.

Pogonski sistem Corse-e vožnjo brez emisij združuje z obilico zabave. Z močjo 100 kW (136 KM) in v hipu dosegljivim največjim navorom 260 Nm so med njenimi glavnimi odlikami tudi odzivnost, okretnost in dinamična zmogljivost. Corsa-e se iz mirovanja do 50 km/h požene v samo 2,8 sekunde, za pospešek od ničle do 100 km/h ji zadošča 8,1 sekunde – brez rdečice se lahko primerja s športnimi avtomobili. Največja hitrost 150 km/h je elektronsko omejena.

Za dinamično vožnjo s Corso-e ima poleg sinhronega motorja s trajnim magnetom zasluge tudi izjemno športna oblika, ki ohranja kompaktne zunanje mere prejšnjih generacij. Corsa z dolžino 4,06 metra ostaja okreten, praktičen in odlično zasnovan petsedežnik. Aerodinamično optimalno oblikovana platišča nadgradijo tako videz kot učinkovitost. Linija strehe je podobna kupeju in je za 48 mm nižja kot pri prejšnji generaciji, ne da bi bilo zaradi tega kaj manj prostora za glavo. Voznik sedi 28 mm nižje. Nižje težišče pozitivno vpliva na vodenje in vozno dinamiko, Vodenje vseh različic nove Corse je še bolj odzivno in dinamično za kar največ zabave za volanom. Po želji lahko kupci notranjost nadgradijo z usnjenim oblazinjenjem sedežev.

Corsa-e notranjost ogreva in hladi s toplotno črpalko. Toplotna črpalka je učinkovitejša od običajnega sistema HVAC (klimatska naprava z ogrevanjem in prezračevanjem), zato porabi manj energije baterije, to pa ugodno vpliva na doseg vožnje.

Varnosti je najpomembnejša: IntelliLux LED® matrične luči, nadzor mrtvih kotov, opozarjanje na nevarnost naleta

Nova Opel Corsa-e: povzetekTehnologije in asistenčni sistemi, ki jih pogosteje povezujemo z višjimi avtomobilskimi segmenti, so prvič na voljo v Corsi-e. Med vrhunskimi možnostmi so tudi prilagodljivi IntelliLux LED® matrični žarometi brez bleščanja, ki jih Opel prvič nudi v segmentu majhnih avtomobilov. Naprej usmerjena kamera z visoko ločljivostjo zadnje generacije upravlja osem LED elementov, da svetlobni snop stalno prilagaja prevladujočim razmeram v prometu in okolici. Corsa-e je za doplačilo na voljo tudi s še posebej učinkovitimi LED lučmi, ki v primerjavi s halogenskimi prihranijo več kot 80 odstotkov energije, pri tem pa ni moč osvetlitve prav nič zmanjšana; nasprotno, s posebno reflektorsko tehnologijo LED žarometi noč spremenijo v dan.

Napredni sistemi za pomoč vozniku zagotavljajo znatno večjo varnost. Prepoznavanje prometnih znakov uporablja tehnološko izpopolnjeno kamero, da prepozna še več informacij vključno z LED oznakami. V sistemu shranjene omejitve hitrosti so prikazane na zaslonu.

Prvič sta z novo Corso na voljo regulator hitrosti, ki deluje s pomočjo radarja, in zaščita stranic s pomočjo senzorjev. Če vozilo nenamerno zapušča vozni pas, aktivna pomoč za ohranjanje voznega pasu poskrbi za nežen popravek smeri z volanom. Ko je vključena aktivna pomoč pri vožnji, sistem ohranja vozilo v sredini voznega pasu. Prilagodljivi regulator hitrosti s pomočjo radarja in kamere vzdržuje določeno razdaljo do vozila, ki vozi spredaj. Sistem nudi dodatno funkcijo za ustavljanje in speljevanje ter lahko vozilo v zgoščenem prometu povsem ustavi in nato spet sledi vozilu pred sabo. Kupci lahko izberejo tudi nadzor mrtvih kotov in različne izvedbe pomoči za parkiranje.

Multimedijski sistemi, storitve ‘OpelConnect’, aplikacija ‘myOpel’ in ‘Free2Move’

Za odlične povezave in razvedrilo voznika in njegovih sopotnikov skrbi vrsta novih informativno-razvedrilnih sistemov, med katerimi sta tudi Multimedia Navi s 17,8-cm (7,0") barvnim zaslonom na dotik in najzmogljivejši v ponudbi, sistem Multimedia Navi Pro s 25,4-cm (10,0") barvnim zaslonom na dotik. Corsa-e nudi tudi nove storitve ‘OpelConnect’. Izjemno koristne funkcije, kot so navigacija ‘v živo’[3] s sproti posodobljenimi informacijami o prometu, neposredna povezava s pomočjo na cesti in klic v sili, zagotavljajo dodatno brezskrbnost. Z e-daljinskim upravljanjem lahko uporabniki prek aplikacije ‘myOpel’ na pametnem telefonu preverijo napolnjenost, nastavijo čas polnjenja in že pred vožnjo vnaprej ogrejejo ali ohladijo notranjost vozila. Aplikacija ‘Free2Move’ ne zagotavlja samo pregleda razpoložljivih javnih polnilnic in dodatnih informacij, omogoča tudi plačevanje.[1] Cena s subvencijo in popustom za slovenski trg.

[2] Doseg je bil določen v skladu z metodologijo za preskusni postopek WLTP (R (ES) št. 715/2007, R (EU) št. 2017/1151). Dejanski doseg se lahko razlikuje glede na vsakodnevne pogoje in je odvisen od različnih pogojev, še posebej od osebnega sloga vožnje, značilnosti poti, zunanje temperature, uporabe ogrevanja in klimatske naprave ter vnaprejšnjega zagotavljanja toplotnih pogojev.

[3] Storitve ‘navigacije v živo’ (LIVE Navigation) so brezplačno na voljo 36 mesecev po aktiviranju. Po tem je zanje treba plačati naročnino.

Na vrh